Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Krtkův dort na plechu

0.0
Krtkův dort na plechu

Potřebné ingredience

POKUD CHCETE I OBRÁZKOVÝ POSTUP TAK MĚ NAPIŠTE MEJL-ODEŠLU.


Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva
Stracciatelový krém: 250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány
Pudink: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru

Postup přípravy

Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sních z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.

Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici (viz. foto). To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta (dala jsem jen trochu, zbytek mi totiž zbaštili chlapáci než jsem dodělala krém). A je hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc buchtu ztuhnout v lednici nebo někde v chladnu (já měla jen na chodbě, kde se netopí).
Je fakt výborná, určo zkuste!
DOBROU CHUŤ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petra10 29. 5. 2009, 17:28
taky mi přišlo na majl
Jitule64 29. 5. 2009, 17:27
To Vám recept přišel na mejl? Já jsem totiž autorka a recept mám vložený na svých stránkáchwww.bucifousek.webgarden.cz a také zde na MMB, takže stačí kliknout sem http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=42181&user=20353 a je tam i obrázkový postup.
Gabina12 29. 5. 2009, 18:39
@Jitule64 ano došel mejlem a autorce moc děkuji je (Y)
Jitule64 30. 5. 2009, 14:55
@Gabina12 Gábi, tak to jsem ráda, že chutná. :-)
Ilonáček 27. 5. 2009, 12:37
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie